Kéknek lenni Zöld

Zöld és kék környezetvédelmi, és természetvédelmi eseményekről, a tudomány vívmányairól szóló postokat találsz. Érdekességekben és elgondolkodtató jövőképekben színes írásokat tartogatok. Olvass bátran!

Legfrissebb kommentek

Zöld blogháló kezdeményezés

2010.01.19. 21:13 | turtleke | Szólj hozzá!

Levelem érkezett. Jand barátunk írta, egy igazán érdemleges kezdeményezés gyanánt, miszerint egy Zöld blogháló kialakítása a cél! Levelének első két bekezdését idézném, mely magyarázat arra, miért is találhatjátok meg a Zöld linkblog gyűjteményt mostantól a Kékenzöld-ön is.

"Szerencsére vagyunk egynéhányan, akik saját blogunkban környezeti és társadalmi kérdéskörökkel (is) foglalkozunk. Sokunknak megvan a maga „szakterülete”, legyen ez a klímaváltozás, az olajcsúcs, társadalmi vagy gazdasági kritika, az egészségügy. Ez így teljesen rendben is van. És mégis, mindezen témák valahol mindig kapcsolódnak.

Sokféle szempontból közelítjük meg a dolgokat, és gyakran egymásnak ellentétes véleményeket is kifejtünk. A társalgásunk azonban elaprózódik a különféle fórumokon. Erre egy olyan megoldást szeretnék javasolni, amely nem igényli, hogy egyetlen portálon tömörüljünk, és mindenkinek nagy személyes szabadságot nyújt."


Igyekszem a hasonló témájú blogok releváns tartalmait is befűzni postjaimba annak érdekében, hogy minél szélesebb képet kaphassatok az adott témáról. Úgy vélem az ellentétes vélemények nem egymás rovására írandók, éppen ellenkezőleg, az adott téma tovább gondolására, a látókör szélesítésére ad lehetőséget; a "csőlátás" elhagyására, azaz nyitott gondolkodásra serkent.

 

Címkék: jövő zöld környezetvédelem környezet kék emberi

A bejegyzés trackback címe:

https://kekenzold.blog.hu/api/trackback/id/tr401685901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.