Kéknek lenni Zöld

Zöld és kék környezetvédelmi, és természetvédelmi eseményekről, a tudomány vívmányairól szóló postokat találsz. Érdekességekben és elgondolkodtató jövőképekben színes írásokat tartogatok. Olvass bátran!

Legfrissebb kommentek

Útra kelünk..kék&zöld

2010.01.17. 00:11 | turtleke | 1 komment

S láss csodát elindul az online filozofálgatás, hogy a kék mitől is lesz zöld....??

Mit is jelent zöldnek lenni a sok tüntetésen és extrém figyelemfelhíváson kívül? Óvjuk meg a Földet, a növényeket, állatokat amik/akik nem tudják elmondani mi minden rosszat teszünk velük és ellenük. Vagy inkább arról szólna, hogy mentsünk meg magunkat, ne legyünk hülyék gyerekek, elvégre ez a mi életterünk is? No persze nem lehetünk ennyire önzőek, hát adjuk el úgy hogy élőlénytársaink megmentése a cél, a jövő a zöld szín! Jelezve ezzel a fakitermelés visszaszorítását, a zöld területen lévő élőlények környezetének megóvását és még sok ezer más dolgot. Zöldek leszünk ez a jövő.

Vagy inkább kékek? Zöldnek lenni csak a bolygó egyharmadán lehet, a maradék terület továbbra is szép kék marad az éggel együtt. A sokat hangoztatott cianobaktériumok is kékek (néha pirosak), nem zöldek. A kéket, így tengereink, óceánaink nagy részét nem ismerjük, pedig lehet élőhelyül fog szolgálni a túlszaporodott emberi faj számára. Vannak akik így gondolkoznak, erre építik jelenlegi életüket a szárazföldön, azaz kékek zöld kiadásban.

Lesz szó kékről, lesz szó zöldről, a jövő lehetőségeiről, a jelen vívmányairól.

Címkék: jövő zöld környezetvédelem természetvédelem környezet kék emberi cianobaktérium

A bejegyzés trackback címe:

https://kekenzold.blog.hu/api/trackback/id/tr811678306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KataÉva 2010.01.22. 22:22:21

Érdekesen indul a blog! Más nézőpont, új megközelítés. Várom a folytatást!
süti beállítások módosítása