Kéknek lenni Zöld

Zöld és kék környezetvédelmi, és természetvédelmi eseményekről, a tudomány vívmányairól szóló postokat találsz. Érdekességekben és elgondolkodtató jövőképekben színes írásokat tartogatok. Olvass bátran!

Legfrissebb kommentek

Álom a víz alatt

2010.01.19. 00:53 | turtleke | Szólj hozzá!

Tengerekben élni, ez az álmom! Nem vágyom én másra, mint a reggeli napfény helyett színpompában úszó csodás rajra. Bágyadtan feküdni, ébredezni, látni a kék mélység felfedezetlen tájait. Nem gondolkodnék, nem kelnék fel, csak csodálnám tovább azon szerencsés társaimat, kiknek nem kell ez a burok, ami engem körül vesz. Ők csak lágyan siklanak a vízben, oly természetes módon, mint ahogyan mi sosem fogunk.

Burokban élünk, mely elég nagy mozgásteret enged a földön. De eljött az ideje, hogy egy kisebb térben is boldoguljunk, hogy a sötétségben élhessünk, mélyen, ebben az oxigénmentes, ám de káprázatos világban.

Miértek és hogyanok

A Poseidon Undersea Resorts első válasza a "Miért?"-re: „To achieve the dream of living underwater.” Méghozzá 40 láb mélyen a tengerben. A "Hogyan?"-ra a válasz a U.S. Submarines, mivel a Poseidon-t olyan emberek építették, akik már 13 éve készítenek vízalatti járműveket. A Poseidon nem víz alatti várost tervezett, hanem csupán 24 lakosztályt 12 méter mélyen a tengerben. Nem vár óriási látogatószámot, így tudott megvalósulni, és fennmaradni, a túl nagyot álmodó társaival szemben. Épp most, év elején lesz lehetősége egy kalandvágyó túristákból és tenegrimádókból álló válogatott csoportnak 2 éjszakát tölteni a mélyben, valóra váltva álmomat.

A Fidzsi-szigeteki lagúnában megalkotott csoda tudományos vizsgálatokat is biztosít kutatók számára, ehhez egyedi, tartósított tengeri fajokból álló gyűjteményével is hozzájárul. Ezen felül előadásokat terveznek a látogatók számára, 100 milliméter vastag üvegeken keresztül bemutatva a korallzátony ökoszisztémáját, mellyel az oktató, nevelő szerepet is magukra vállalják.

 

A Hilton is megtette az első lépést a vízalatt. A Maldív szigeteken, az Indiai Óceánon valósulhatott meg, hogy egyik szállodájuk étterme teljesen a víz alatt helyezkedik el. Az üveg-éttermen át bárki megcsodálhatja ezt a világot.

 

Csupán álom marad

A Hydropolis, a víz alatti város terve igazán nagy képzeleterőt kíván, még Dubaitól is, és talán túlságosan is futurisztikus volt ahhoz, hogy megvalósulhasson. Hiába kutatok, nem lelem mi lett a sorsa. 2009-ben nyitott volna a csoda, de még csak oldaluk, amire minden hazai és külföldi post hivatkozik, a hydropolis.com sem él. A Kínában Quindaóban tervezett Hidropalace víz alatti várossal, melynek tavaly kellett volna megnyitnia, szintén ez a helyzet. 2007 decemberében több cikk is született különböző blogokban, a víz alatti bevásárlóközpontokkal rendelkező szuperváros nyitásáról, viszont ezek az oldalak egymásra hivatkoztak.Valós, mérvadó forrást sajnos nem találtam.

Hydropolis

Hydropalace

Címkék: jövő zöld hotel ismeretterjesztő technika érdekesség tenger környezet víz kék alatti korallzátony

A bejegyzés trackback címe:

https://kekenzold.blog.hu/api/trackback/id/tr291683498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása